Navigatie

Hoe werkt fotosynthese met LED?

Fotosynthese

Ben je onbekend met het woord fotosynthese? Fotosynthese is het proces waardoor een plant in staat is om te eten. Zonder fotosynthese verhongert de plant. Zelfs als er voldoende voedsel is.

Fotosynthese zet licht om in chemische energie. Dit geeft de plant brandstof om activiteiten uit te voeren. Net zoals zonnepanelen elektriciteit opwekken, waardoor je in het huishouden activiteiten kan ondernemen. Bladeren zijn dus te vergelijken met zonnepanelen. Hoe meer bladeren, hoe meer fotosynthese en hoe meer voedsel de plant kan absorberen.

Blauwe en Rode LED's

Nu horen wij je vragen: “Waarom gebruiken we voornamelijk blauwe en rode LED's voor plantengroei?"

Chlorofyl absorptie is het meest efficiënt wanneer je gebruik maakt van blauwe en rode LED's. En dan op specifieke golflengtes en bandbreedtes.

Fotosynthese via LED is extreem efficiënt. Zeker als je dit vergelijkt met traditionele groeilampen die of rood, of blauw, of alle kleuren naar onze planten stralen. Met LED's bereiken we de exacte golflengtes die correleren met de Chlorofyl A en B absorptie piek gebieden, blauw 445nm – 475nm en rood 615nm – 670nm.

Chlorofyl A & B

Chlorofyl is een groen pigment dat voorkomt in planten en essentieel is voor fotosynthese. Er zijn vele typen chlorofyl, maar degene waar wij geïnteresseerd in zijn is chlorofyl A (wordt universeel gebruikt) en chlorofyl B (wordt door planten gebruikt). Zie de grafiek hieronder voor de chlorofyl absorptie piek gebieden.

 

chlorophyll.jpg

 

© 2016 - 2020 cld-trading / budmaster | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.