Navigatie

Tips van Budmaster

C.O.B. LED

Wat is een C.O.B. LED?

Een C.O.B (Chip On Board) LED is een klein licht motortje gemaakt van LED chips met een fosfor nabewerking. Wanneer zij geproduceerd zijn door de juiste mensen zijn het ongelofelijke stukjes kit. Zij zijn werkelijk een wonder van de LED technologie en uitgevonden door Citizen LED.

C.O.B. is de nieuwste en meest efficiënte vorm van LED voor zowel huishoudelijk als industrieel gebruik. Het is ontworpen om energie te besparen en meer lumens per watt te geven. Het gehele ontwerp help ook met het elimineren van LED striping wanneer de gebruiker naar de LED kijkt, wat hen ideaal maakt voor commercieel en huishoudelijk gebruik.

Wanneer een 1e klas bedrijf zoals Osram, Nichea, Citizen, Samsung etc. C.O.B LED's levert zijn zij van extreem hoge kwaliteit en efficiënt in zowel consumptie als output. Zo kan ieder van de bovengenoemde bedrijven een C.O.B op maat maken voor bepaalde installaties om een algeheel betere lichtbron te bieden voor huishoudelijke en commerciële doeleinden.

Hoge kwaliteit C.O.B LED's hebben een plaats in de tuinbouw: Voor een plant is de output tot 60% meer efficiënt dan die van een traditionele witte lichtbron, en natuurlijk is in sommige instanties het roze licht van een traditionele LED groei lamp niet acceptabel.

Jammer genoeg hebben sommige Chinese fabrieken in hun ultieme wijsheid het idee gekregen om een fosfor laag over hun geïntegreerde LED's te doen en deze C.O.B. LEDs te noemen. Dit leek het probleem op te lossen van het ontbrekende wit in een geïntegreerde LED! Maar nee, jammer genoeg is het enige wat dit doet de bestaande kleuren vervagen, zodat de chlorofyl absorptie pieken niet zo efficiënt worden geraakt, waardoor olie productie laag blijft.

Geïntegreerde LED

Wat is een Geïntegreerde LED?

Een Geïntegreerde LED is in wezen een matrix van LED wafeltjes die met elkaar verbonden zijn. Over het algemeen worden zij geleverd in een schaakbord patroon.

Geïntegreerde LED heeft zijn plaats in de tuinbouw, maar jammer genoeg presteert hij in vele aspecten niet zo goed als de traditionele SMD LED:

  • Geïntegreerde LEDs missen een primaire siliconen lens waardoor het licht minder doordringt. Deze primaire siliconen lens is essentieel voor het effectief geleiden van licht in de benodigde richting. Dit is vooral belangrijk voor plantengroei.
  • Aangezien Geïntegreerde LEDs extreem heet worden is het onmogelijk om op efficiënte wijze een tweede lens licht genoeg bij de LED te plaatsen om het licht te vangen en geleiden en de benodigde dekking en doordringing te geven die nodig is voor tuinbouw.
  • Omdat Geïntegreerde LEDs minder efficiënt zijn dan SMD gebruik je ten minste 100w-150w om het halve resultaat te behalen van een van onze Osram 30w clusters. Het wordt dan natuurlijk extreem inefficiënt om met Geïntegreerde LEDs het effect te reproduceren van een 600w PHS. Je zou 900w aan Geïntegreerde LED nodig hebben in tegenstelling tot onze 300w Osram LED.
  • Geïntegreerde LEDs zijn berucht voor hen kapot gaan door oververhittingsproblemen. De LEDs die de Chinezen gebruiken hebben een erg lage BIN (de rand van de wafel) en zijn daarbij ook niet ontworpen om in een geïntegreerde matrix gebruikt te worden, waardoor het oververhittingsprobleem aanhoudt.
  • Geïntegreerde LEDs kunnen geen wit in de mix hebben. Dit maakt hen minder efficiënt voor plantengroei aangezien onze planten een kleine hoeveelheid wit licht nodig hebben om hun kleine chlorofyl absorptie pieken te halen. Natuurlijk kan dit met Geïntegreerde LEDs bereikt worden door meer kleuren in de mix te doen, maar dit is een minder efficiënte manier om dit probleem op te lossen, en in onze ervaring reageren planten beter op de witte LEDs dan het handmatig instellen van de kleine chlorofyl absorptie pieken.

Om het dus kort samen te vatten: Geïntegreerde LED is een verspilling van tijd, geld en energie.

© 2016 - 2020 cld-trading / budmaster | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.