Navigatie

LED groeilampen van Budmaster

Wat zijn LED groeilampen en wie heeft ze uitgevonden?

LED's (Light Emitting Diodes)bestaan al een lange tijd en zijn een bekende bron van licht voor toepassingen met oog op een product dat een compacte voetafdruk heeft en met weinig energie veel opbrengt. In tegenstelling tot normale lichtbronnen kunnen de kleuren van LED's op maat gemaakt worden, en op de specifieke golflengte die nodig is voor de toepassing in kwestie.

Nu zijn er veel arme, misleidde zielen die er van overtuigd zijn dat zij een nieuwe LED groeilamp hebben uitgevonden, maar in werkelijkheid werden LED's het eerst gebruikt voor tuinbouw door NASA. Daar deed men onderzoek deed naar het gebruik van LED's in tuinbouw voor voedselproductie in de ruimte met minimaal energieverbruik. Tot recentelijk waren LED's niet geavanceerd genoeg om grotere en compactere oogsten op te leveren, en dat is wanneer het allemaal begon te veranderen voor ons als tuinders.

Het cluster type ontwerp dat wij gebruiken voor onze Budmaster LED groeilampen is niets nieuws en vergelijkbare typen lampen worden al decennia gebruikt door het leger en de entertainment industrie. Zo gebruikt het populaire TV programma 'Top Gear' in Engeland bijvoorbeeld 'Halogen Grid Lights'om de set te verlichten. Als je goed kijkt zal je zien dat zij in een 3x3 cluster in een vierkante kast zitten, wat veel lijkt op onze Budmaster xx-9 serie.

Om het kort samen te vatten: niemand heeft echt de LED groeilamp uitgevonden zoals wij die vandaag de dag kennen. Liever gezegd zijn deze geëvolueerd naast industriële lichtinstallaties en krachtige moderne LED's om hen te maken wat zij vandaag zijn.

Waarom zijn LED's beter voor plantengroei?

LED's zijn om vele redenen beter voor plantengroei in alle stadia, maar laten wij beginnen met het grootste probleem van traditionele verlichting.

Met een traditionele HID/HPS type lichtinstallatie gebruiken jouw planten ongeveer 10%-15% van het rendement (i.e. het rendement is van extreem wijde bandbreedte), dit is natuurlijk heel inefficiënt en ongewenst. Tel hierbij op dat je over het algemeen 600w aan energie consumeert (aanzienlijk meer wanneer je oude ballast hebt), en slechts 60w-90w van die energie door jouw planten gebruikt wordt, en het begint allemaal een beetje gestoord te lijken.

Nu kunnen wij bij LED's de kleuren en bandbreedte van elke LED op maat maken, wat er voor zorgt dat alle chlorofyl absorptie pieken behaald worden. En dit op een efficiënte manier waardoor de groei bevorderd wordt, er minder energie gebuikt en geen afval geproduceerd wordt.

En aangezien onze LED groeilampen geen enorme hoeveelheden hitte uitstralen maken deze het ook veel makkelijker om de atmosfeer in jouw groeikamer te beheren en jezelf van gezondere, hoger opleverende planten te verzekeren. Een algemene vuistregel stelt dat het makkelijker is om iets op te warmen dan het af te koelen, en dit geldt ook voor jouw groeikamer.

Is er een verandering in de manier waarop ik verbouw bij het gebruik van LED's?

Wij krijgen deze vraag regelmatig van over de hele wereld en het korte antwoord is “Ja” en “Nee”. Het hang allemaal erg af van hou jouw omgeving op het moment is.

Als je bijvoorbeeld verbouwt met HPS in een perfect gecontroleerde kamer met controller units om het hitte en lucht te verdelen en verspreiden hoef je helemaal geen veranderingen te maken.

Maar als je in jouw garage of dakruimte aan het verbouwen bent moet je mogelijk behoorlijke aanpassingen maken om de omgeving effectief en efficiënt te kunnen beheren.

Als je bijvoorbeeld in jouw garage verbouwd met HPS ontstaat er in het omliggende gebouw en substraat een ophoping van overtollige hitte die door de lampen gegenereerd wordt. Deze extra hitte kan erg goed van pas komen wanneer jouw planten hun donkere periode ingaan zodat zij niet meteen in een temperatuurswisseling gegooid worden maar langzaam naar hun nachttemperatuur overgaan. Wanneer je met LED's verbouwd heb je deze extra hitte niet om later te gebruiken. Een aanpassing die gemaakt kan worden is om de nacht periode van jouw planten tijdens de dag te laten plaatsvinden zodat zij extra warmte hebben.

Onthoudt dat de nachttemperatuur van jouw planten bij voorkeur niet meer dan 3-5 graden onder hun dagtemperatuur ligt. Dit geeft optimale resultaten en minder inter-nodal stretchen.

Zijn het eindproduct en de oogst van dezelfde kwaliteit en grootte?

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag die wij krijgen over tuinbouw met onze LED groeilampen.

Met betrekking tot de eerste oogst kunnen wij met trots zeggen dat ja, bij de meeste klanten zijn de oogsten onder onze Budmaster regelmatig groter dan bij HPS, en overtreffen het 1gpw doel. Sommige van onze expert tuinder hebben oogsten van 1.7-2.2 gpw bij gebruik van onze nieuwe G.O.D serie. Dit is allemaal mogelijk omdat onze spectrum en lens extreme doordringing verzekeren tot in het lage bladerdek. Dit zorgt ervoor dat ieder individueel blad energie levert aan de plant. Je ziet zelden een dood blad op de grond van een plant die met ons licht groeit. Ook de bloemen en vruchten die geproduceerd worden zijn beduidend dichter op elkaar dan bij normale HPS groei.

Maar de olie productie dan? Na 3 jaar aan verfijning van wat wij zien als de perfectie ratio met de beschikbare technologie van vandaag kunnen wij hardop schreeuwen dat ja, onze lampen de olieproductie aanzienlijk bevorderen!

© 2016 - 2020 cld-trading / budmaster | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.