Navigatie

Redundantie

Wij horen je vragen: “Wat is deze 'redundantie' waar jullie het over hebben?".
Voor niet-technische mensen betekent redundantie misschien wat er gebeurd wanneer een bedrijf zijn medewerkers ontslaat. In de technische wereld heeft het een iets andere betekenis.

Redundantie betekent in deze context dat ieder onderdeel dat niet werkt zo weinig mogelijk invloed heeft op andere onderdelen. Bijvoorbeeld een straalvliegtuig; wanneer één van de motoren uitvalt is dit over het algemeen geen probleem omdat iedere motor onafhankelijk werkt. En dus een goede redundantie heeft, waardoor het geen effect heeft op het functioneren van het vliegtuig. Alleen snelheidsvermindering is hierop een uitzondering.

Redundantie werkt op dezelfde manier bij onze Budmaster LED groeilampen. Dus op het moment dat één van de onderdelen faalt de rest van jouw lamp zonder problemen blijft functioneren. Deze functioneert wel met een lagere output totdat het vervangende onderdeel geleverd wordt.

Alle andere 4G groeilampen die wij getest hebben gebruiken een twee cluster op één voeding model. Dit betekent dat bij falen van de voeding beide clusters verloren gaan. Om het erger te maken hebben alle lampen met uitzondering van Budmaster en Apollo hun clusters gelinkt om de stroom door te geven. Dit betekent dat bij het falen van een enkele LED twee clusters verloren gaan.

Wij vinden dat dit een stomweg slecht ontwerp. En we kunnen niet geloven dat ontwerpen met zulke slechte redundantie zoals deze ooit verder zijn gekomen dan de tekentafel. Maar hé, we leven niet in een perfecte wereld. Kortom: Redundantie Goed in Technische Termen en Redundantie Slecht in Werk Termen en wederom kan je de Budmaster gewoon niet verslaan.

© 2016 - 2020 cld-trading / budmaster | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.